Fot – zonterapi

Fot – zonterapi, 60 – 90* min.
* den långa börjar med ett skönt fotbad.

Jag inleder med en skön fotmassage och stretching sedan lätta, fasta och pulserande tryck eller strykningar på neuropunkter under fotsulorna. Dessa punkter är kopplade till olika organ i kroppen.

Jag är utbildad enligt Liz Andersens klassiska zonterapimetod.

Naturliga produkter från Scandinavian Herbs eller Do´Terras eteriska oljor används tillsammans med kallpressad ekologisk olivolja, rapsolja och/eller ekologisk kokosolja.Historik
Man har funnit ut att zonterapi har använts redan flera tusen år före Kristi födelse och troligen är metoden äldre än akupunkturen. När människan började ta på sig hårda skor för att skydda fötterna försvann den naturliga zonterapin, så gärna barfota på sommaren!

Vad är zonterapi
Zonterapi bygger på sambandet mellan organen, kroppens funktioner och olika reflexzoner (neuropunkter) i kroppen. Det finns reflexzoner under fötterna, i ansiktet och i händerna. Tryck på dessa punkter stimulerar energiflödet genom kroppen, förbättrar nervfunktionerna och blodförsörjningen, lättar på spänningar och stimulerar kroppens organ att fungera rätt, stödjer självläkningsprocesserna. Hela kroppen påverkas alltså positivt vid en behandling!

När?
Ofta upplevs positiva effekter vid regelbunden behandling för t.ex.
Allergi
Barnlöshet
Friskvård/Förebyggande
Huvudvärk/spänningshuvudvärk
Lindrig depression
Lågt immunförsvar
Matsmältningsproblem
Oro
Smärtor i leder, nacke och rygg
Stress
Sömnproblem
Urinvägsbesvär mm

Givetvis ska man vid misstanke om allvarlig sjukdom uppsöka läkare för utredning.

Hur går det till
Behandlingen sker liggande eller sittande på bänk, påklädd men utan sockar. Täcke om så önskas. Man kan boka fotbad direkt före behandlingen.

Genom mjuk massage och fastare tryck på punkter under fötterna löses blockeringar upp, blodcirkulationen ökar, du blir lugn och avslappnad. Din kropp kommer i balans, både fysiskt och psykiskt.

Det är vanligt med reaktioner så som trötthet, frusenhet. Vissa känsliga personer kan även reagera med yrsel och illamående. Reaktionerna brukar vara snabbt övergående och är ett tecken på att kroppen svarar på behandlingen.

Viktigt att dricka rikligt efter behandlingen och nästföljande dag. Detta för att stötta utrensningsprocessen. Ta det lugnt efteråt, vila och pyssla om dig!

Hur ofta
1-4 gånger/månad, i början med tätare intervaller och som underhållsbehandling 1 gång var 4-6:e vecka.

Prisuppgift, klicka här: Prislista

Boka tid smidigt via Bokadirekt eller ring 0731-812181.
Lämna meddelande och jag ringer upp så snart jag kan. Tack!