UneCare – Ren & Eko

Screenshot_20191211-004036_FirefoxPå invigningen hade vi Anna Unemark från UneCare på plats för en skön hudvårdskväll. Under bordet hade vi fötterna i ett skönt saltat fotbad och efter ansiktet var klart smorde vi in fötterna med härligt mjukgörande creme – kändes så lyxigt att ta hand om sig efter några hektiska och spännande dagar av förberedelser!received_2496626060414510 received_1076514699211686received_2313914802255426Vi fick pröva två olika scrubbar och en skön lermask.

Screenshot_20191211-003947_FirefoxPrisbelönta produkter!

Screenshot_20191211-012440_Firefox

Det jag tycker är så härligt med Annas produkter är detta;

Back to Basic (texten hämtad från UneCares hemsida)

Naturens egna förmåga att ta hand om oss glöms ofta bort, vi är ute efter ”quick fix” och ser vi inte yngre ut efter fem minuter så funkar det inte, eller? Men i UneCare of Sweden’s produkteserier jobbar vi med naturens egna förmåga att ta hand om vår hud & kropp.

Mineraloljor, siliconer, PEG, parabener och andra skadliga, cancerogena och reproduktionsstörande ämnen är bannlysta i produkterna. Givetvis förekommer det INGA djurtester av något slag vid framtagandet av produkterna.

 Filosofin är att det som mynnar ut i naturen igen, kan naturen själv ta hand om. Ett litet exempel på det är att i våra skrubbar så använder vi salt eller socker som peeling vilket löser upp sig självt och riskerar inte heller att orsaka stopp någonstans på väg tillbaka till naturen.
För att vi skall tillföra kroppen så lite gifter som möjligt jobbar vi med ekologiska råvaror och försöker i första hand gynna svenska odlare och företag. I dagsläget lägger vi vår tid & energi på innehållet i våra krämer vilket innebär att en ECO-märkning prioriteras i ett senare skede och vi väljer istället att stoltsera med en svensk NOC-certifiering. Läs gärna mer på www.nocsweden.se
Självklart ser vi även över FAIRTRADE produkter i den utstäckning som är möjlig för att motarbeta usla arbetsförhållanden, barnarbete och fortsatt exploatering av arbetskraft.

Kvalitet för oss är naturlig hudvård, och det prioriterar vi i alla led.

UneCare of Sweden står för naturlig ekologisk hudvård helt utan mineraloljor, siliconer, syntetiska tillsatser och stabilisatorer. UneCare utgår från naturens egna förmåga att ta hand om

 • vår hud och vår kropp.
 • Det som vi tar från naturen till våra produkter ska vi också kunna släppa ut igen utan att skada naturen.
 • Varumärket har funnits sen 2013 och våra första helt egna produkter släpptes i januari 2014.
 • De flesta produkterna har ekologisk kokosolja som bas och dofterna från helt naturliga ekologiska aromer, eteriska oljor och örter.
 • Konserveringsmedlet utvinns från ättika.
 • Krämerna och oljorna tillverkas i Åsa i norra Halland strax utanför Kungsbacka.
 • Produktionen kommer alltid vara förlagd i Sverige.
 • Vi strävar efter ekologiska och fairtradecertifieade råvaror.
 • Produktförpackningarna består av nedbrytbar miljöplast.
 • Vi har skippat de små lyxiga kartongerna som brukar vara runt produkterna för att spara lite extra på miljön.
 • Djurtester är bannlysta.