Mer om massage

Det finns hundratals olika massagetekniker runt om i världen. I alla kulturer under all tid har massage använts som en effektiv smärtlindringsmetod, för att påskynda läkandet och tillfrisknandet under och efter sjukdomar och skador. Läkekonstens fader Hippokrates, skrev på 500-talet f.Kr. att ”läkaren måste kunna många ting, men i första hand massage”.

Forskning
Idag kan forskarna konstatera att massagen påverkar muskelcellerna genom de specifika tryck och töjningar av muskler som sker under massagen samt att det sker en påverkan av blodkärl, nerver och hud. Det autonoma nervsystemet påverkas och genom reflexer ökar blodcirkulationen, lugnande anti-stress-hormoner frigörs, musklerna slappnar av, koncentrationsförmågan ökar, kroppsmedvetenheten förbättras och immunförsvaret stärks.

Man har i forskning även sett att inflammatoriska och autonoma tillstånd påverkas positivt liksom att spänningshuvudvärk och migrän kan lindras. Även sömnstörningar, depression, stress, fibromyalgi, käk- och ryggproblem förbättras med massage.

Lugn-och-ro hormonet Oxytocin frisätts i samband med massage och detta hormon påverkar viktiga funktioner i inre organ och förändrar våra känslor så att vi blir mindre aggressiva, blodtrycket sjunker och vi får en förhöjd smärttolerans. Känslan av välbefinnande och avslappning infinner sig.

Om du vill läsa ännu mer finns intressant info här; Källa: http://www.goteborgsmassage.se/fragor4.html

Boka tid smidigt via Bokadirekt eller ring 0731-812181.
Lämna meddelande och jag ringer upp så snart jag kan. Tack!