Klassisk intuitiv massage

Klassisk intuitiv massage, 30 – 120 min.
30 minuter nacke/ben/armar eller rygg
45 – 60 minuter rygg inkl nacke/armar alt. underben och fötter
60 – 120 minuter helkroppsmassage: inkl. massage av huvud, ansikte, händer och fötter.

Du kan välja mellan mjuk, medium eller djupgående massage. Förutom sedvanligt samtal innan behandlingen påbörjas använder jag min intuition under arbetet – därför är ingen behandling den andra lik.

Magneton eller Alpha-Stim ® kan v.b. användas för smärtlindring liksom andnings- och tryckteknik. Fot zonterapi kan kombineras med massage.

Scandinavian Herbs naturliga produkter används i behandlingen.

Historik
Det finns hundratals olika massagetekniker runt om i världen. I alla kulturer under all tid har massage använts som en effektiv smärtlindringsmetod, för att påskynda läkandet och tillfrisknandet under och efter sjukdomar och skador. Läkekonstens fader Hippokrates, skrev på 500-talet f.Kr. att ”läkaren måste kunna många ting, men i första hand massage”.

Forskning
Idag kan forskarna konstatera att massagen påverkar muskelcellerna genom de specifika tryck och töjningar av muskler som sker under massagen samt att det sker en påverkan av blodkärl, nerver och hud. Det autonoma nervsystemet påverkas och genom reflexer ökar blodcirkulationen, lugnande anti-stress-hormoner frigörs, musklerna slappnar av, koncentrationsförmågan ökar, kroppsmedvetenheten förbättras och immunförsvaret stärks.

Man har i forskning även sett att inflammatoriska och autonoma tillstånd påverkas positivt liksom att spänningshuvudvärk och migrän kan lindras. Även sömnstörningar, depression, stress, fibromyalgi, käk- och ryggproblem förbättras med massage.

Lugn-och-ro hormonet Oxytocin frisätts i samband med massage och detta hormon påverkar viktiga funktioner i inre organ och förändrar våra känslor så att vi blir mindre aggressiva, blodtrycket sjunker och vi får en förhöjd smärttolerans. Känslan av välbefinnande och avslappning infinner sig.

Källa: http://www.goteborgsmassage.se/fragor4.html

Effekt
De fysiska och mentala effekterna är många;
Antiinflammatorisk
Avslappnande
Förbättrad och lugnare andning
Förbättrat immunförsvar
Förbättrat humör
Förbättrad sömn
Lugnande effekt på nervsystemet
Minskad nivå av stresshormoner
Motverkar/lindrar träningsvärk och ansträngda muskler
Motverkar ärrbildningar efter muskelskador
Muskelavslappnande
Smärtstillande
Ökat allmänt välbefinnande
Ökad blodcirkulation
Ökad elasticitet i muskulatur och vävnad
Ökad koncentrationsförmåga
Ökad kroppskännedom
Ökad lymfcirkulation
Ökad nivå av kroppens egna lugnande hormon Oxytocin

Sen är det ju väldigt skönt att ta sig egen tid och att få bli ompysslad!

 

Hälsokällan Crea Diem 0731-81 21 81