Avslappning & meditation

Avslappning, Meditation, ca 45-60 min
Enskilt eller i grupp.

Meditation är ett effektivt sätt för stresshantering, ökad avslappning, förbättrad fokus och förbättrad sömn. Ett utmärkt sätt att få mer energi och balans i livet.

Det finns många olika metoder när det gäller meditation. Jag erbjuder en vägledd meditation med fokus på att öka närvaron och medvetenheten i kroppen genom avslappning, andning och mjuk stretching. Fungerar bra för den som har ”krämpor” och behöver mjuka upp sig.

Jag kan också använda mig av olika ljud för chakrabalansering eller vägledd meditation med affirmationer.

Kinnekullevandringar med meditation
1,5 – 3 timmar. Minst 5, max 12 personer.
Här vistas vi i Kinnekulles härliga energi, vandrar och mediterar.

Visste Du att 2/3 av världens alvar-mark finns på Öland, Gotland och – på Kinnekulle. Typiskt för alvar-mark är det tunna jordlagret över kalkstensberg. Kalksten är sand och vatten som kristalliserats. Kalksten sägs ha förmågan att sätta människan i kontakt med världssjälen – det högre medvetandet….

Veta mer
I Illustrerad Vetenskap nr 9/2004 finner du denna mycket intressanta artikel om hur meditation gör om hjärnan, effektiviserar den och hur meditation höjer immunförsvaret! Hjärnforskare har med hjälp av värmekamera mätt reaktioner av hjärnans aktiviteter under och efter en längre tids regelbunden meditation.

http://illvet.se/files/bonnier-ill/pdf/SIV_8560.pdf eller http://illvet.se/manniskan/sjukdom-behandling/meditation-gor-om-hjarnan

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/kropp-och-halsa/matbara-spar-i-hjarnan-nar-mastare-mediterar_2578679.svd

Även på http://alternativ.no kan du läsa mer om forskning och meditation.

 

Hälsokällan Crea Diem 0731-81 21 81